İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
7 Adımda Ev Satış Rehberi

7 Adımda Ev Satış Rehberi

Sahip olduğunuz evi çeşitli nedenlerden dolayı hızlı bir şekilde satmak zorunda olabilirsiniz.

Planlı ve stratejik bir şekilde hareket ederseniz hedefinize ulaşmanız zor olmayacaktır. Evinizin analizini yaptıktan sonra internette ya da farklı mecralarda sıradan bir şekilde ilan vermek maalesef artık yeterli olmuyor. Yani bütün iş analiz yaparak doğru fiyatı çıkarmakta değil aslında ilanı nasıl verdiğinizle alakalı. İşte evinizi daha hızlı satmanızı sağlayacak  7 adımlık ev satış rehberi:


1. Analiz:Rehberin ilk ve en önemli adımı analizdir. Evi çeşitli ilan taktikleri ile öne çıkarmadan önce değerini bilmeniz gerekir. Özellikle yatırım amaçlı elinizdeki evi satmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken işlem durum analizi olacaktır. Evin analizini yaptıktan sonraki adım ise strateji ile alakalı fakat bundan önce evinizin yakınında bulunan bütün satılık değerleri inceledikten sonra duruma göre bir plan yapmalısınız. Bu adımdan sonra ilanınızı yayınlamaya hazır olacaksınız.

 

2. Strateji:Bilindiği üzere şu an bir evin satın alınmasındaki en önemli rol fiyattır. Bu sebeple lokasyonunuza yakın olan diğer evlerin fiyatını incelemeden ilan vermemelisiniz. Ev ile ilgili analiz yaptıktan sonra ise lokasyon ve fiyata göre bir strateji belirleyebilirsiniz. Örneğin lokasyondaki evler sizin evinize biçtiğiniz değerden daha pahalı fakat daha güzel ve avantajlı değil ise fiyatınızı çok az düşürmeyi düşünebilirsiniz.

 

Bunun üstüne bir de eviniz, diğer evlerden dekorasyon olarak daha güzel ise müşterilerin gözünde ilk seçenek siz olacaksınız. Tabii fiyatı düşürürken dikkat etmenizde fayda var çünkü çoğu satıcı  hızlı ev satmak  için fiyatı tam anlamı ile öldürür ve değerinden düşük fiyat müşteride şüphe uyandırır.

 

3. Fotoğraf:Sıra evi ilana vermeye geldiğinde birçok satıcı, evin detaylı fotoğrafını çekmeye özen göstermez. Yetersiz fotoğraflar müşterilerde şüpheye yol açabileceği için her odanın detaylıca fotoğrafını çekmenizde fayda var. Hatta işi daha da ileriye taşımak isterseniz evin panoramik ya da 3D boyutlu fotoğraflarını çekmeyi deneyebilirsiniz.

 

4. Dijital:Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile artık en çok ev ilanı internet ortamında bulunmaktadır. Bu nedenle internet siteleri dışında farklı bir mecrada ev ilanı yayınlamak isterseniz harcadığınız efora dikkat etmenizde fayda var. Eğer internet sitelerine ilan yüklerken daha özenli olursanız evinizin hızlı satılma oranı da bir o kadar yüksek olacaktır. Yapılan araştırmalara göre ev ilanları en çok çeşitli internet sitelerinde incelenmektedir.

 

5. Anlaşma Süreci:Evin satılma süreci boyunca resmi ve profesyonelce hareket ederek sonuca daha hızlı ulaşabilmeniz mümkün. Bunun için takip edebileceğiniz birkaç detay bulunmakta. Tapu gibi resmi işlerde işinde uzman olanlarla çalışarak müşteriye güven verir ve sonuca daha çabuk ulaşmış olursunuz. Ayrıca  güvenli satış yapmak  için de iyi bir danışmana ihtiyacınız olabilir.

 

6. Pazarlık: Doğru pazarlık yapmak,  bir evin hızlı satılması için oldukça önemlidir. Çoğu müşteri pazarlık yapmadan ev almak istemez. Eğer kar marjınızı çok da düşürmek istemiyorsanız pazarlık bedelini fiyata yansıtarak evinizi daha hızlı satabilirsiniz.

 

7. Satış Sonrası:Sağlam referanslarınızın olması sayesinde bir sonraki satışınızı daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için müşterilerle aranızı iyi tutmalı ve evi sattıktan sonra dahi müşteri ile sürekli diyalog halinde olmalısınız.

 

Bonus:  Son olarak  evi daha hızlı satmak  için birden fazla emlak sitesine göz atmanızda fayda var. Tabii her emlak sitesinde fiyatlar daha farklı olabileceği için pazar araştırması yaparak internet sitelerine ilanınızı verebilirsiniz.


    hazır emlak sitesi
    Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
    Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
    Sezgin ÇOLAK