İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Emlakçıyla Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Birçok kişi, aracılar ile çalışmaya sıcak bakmasa da genel olarak incelendiğinde emlakçı ile çalışmanın sizlere getirdiği birçok artı vardır.  Emlakçıyla çalışmanın avantajları  saymakla bitmez fakat bu avantajlardan en büyüğü müşteriler ile zaman harcamamanızdır. Örneğin, profesyonel bir emlakçı siz başka bir şey ile uğraşırken sizin yerinize görüşmeler yapar ve müşteriler ile ilgilenir. Aynı zamanda gece geç saatte gelen telefonlar ile uğraşmanız da gerekmez. :)

Tüm bunların yanı sıra özellikle emlakçılık belgesine sahip olan profesyonel emlakçılar ile çalışmak çok daha verimli olacaktır. Emlakçılar, birçok farklı kanaldan çeşitli hedef kitlelere kolayca ulaşabilir ve pazarlama çalışmaları ile sizlere yardımcı olur. 

İşte  emlakçı ile çalışmanın avantajları :

 

1. İyi Planlama: Profesyonel emlakçılar ile çalışma yaparak mülkünüzü en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. İyi bir emlakçı, her şeyden önce mülkünüzün doğru bir şekilde fiyatlandırmasını sağlar ve doğru fiyat, hızlı satış politikasını uygular. Eğer mülkünüzü olabilecek en hızlı şekilde satmak istiyorsanız bir emlakçı ile çalışmanızda fayda var. Tabii mülk satın almak için de emlakçılar iyi bir tercih olacaktır.

 

2. Kredi İşlemleri: Bir emlakçı ile çalışarak olabilecek en hızlı şekilde kredi alma şansına sahip olursunuz. Ayrıca başvurmak istediğiniz kredi türü tamamen sizin koşullarınıza göre belirlenir. Eğer bir mülk satın almak istiyorsanız kredi bekleme süresi canınızı sıkabilir. Bu gibi durumlarda emlakçılara başvurarak ev sahibi olma sürecini kısaltabilirsiniz.

 

3. Daha İyi Anlaşılırlık:Çoğu emlakçı, hizmet verdiği bölgeyi iyi bilir ve tanır. Bu sayede sizlerin o bölgede bulunan evi ve evin detaylarını müşteriye daha iyi ve net şekilde tanıtmayı başarmaktadır. Emlakçıların bu hizmeti sayesinde mülkünüzün değeri alıcının gözünde artacaktır. Aynı zamanda iş birliği yaptığınız emlakçı, mülkünüzü bölgedeki diğer mülkler ile karşılaştırır ve rekabet ortamındaki hareketliliğe göre ortalama bir fiyat belirler. Bu sayede mülkünüzü daha hızlı satabilirsiniz.

 

Emlak Ofisinin Avantajları Nelerdir?

Her şeyden önce çoğu emlak ofisi, dijital ve gerçek birçok emlak sitesine üye olarak hizmet vermektedir. Yani Google gibi arama motorlarında en çok emlakçıların ilanı ön sıralarda yer tutmaktadır. Eğer mülk satmak istiyorsanız emlak ofisine sahip olan emlakçılar ile çalışarak süreci hızlandırabilirsiniz. Bilindiği üzere çeşitli emlak siteleri üzerinden müşteriler ile ilgilenmek kolay gözüken zor işlerdir. Emlak ofislerine sahip emlakçılar görüşmeyi yüz yüze yaparak çok daha iyi verim alabilir ve sizi de büyük bir uğraştan kurtarır.

Emlak ofisinin avantajları  arasında yer alan bir diğer unsur ise portföy paylaşımıdır. Portföy paylaşım yöntemi genelde çok bilinmez fakat emlakçılar arasında oldukça sık yapılan bir işlemdir. Emlakçılar, mülkünüz için birçok farklı emlak ofisi ile görüşür ve neredeyse her türlü hedef kitlesine ulaşabilir. Yani mülkünüz çevre emlakçılar sayesinde de potansiyel müşterilere ulaştırılır ve bu sayede çok daha çabuk sonuç elde edersiniz.

Son olarak yapılan çeşitli araştırmalara göre en çok mülk satışı emlak ofisi üzerindeki afişlerden gerçekleştirilmiştir. Çoğu zaman emlak ofislerinin camlarında vb. yer alan afişler oldukça göz alıcı ve dikkat çekici olmaktadır ve bu durum daha hızlı satış yapılmasını sağlar.


Kısacası genel olarak bakıldığında  emlakçı ile çalışmanın avantajları  saymakla bitmez. :)

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK