İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Ev Satışını Hızlandıran 8 Öneri


Bir evi hızlı bir şekilde satmanız gereken bir durumdaysanız, bunun ne kadar sinir bozucu ve yorucu olabileceğini bilirsiniz. Halihazırda bir ev satın aldığınız için, ülke dışına taşındığınız için veya başka bir nedenden dolayı hızlı bir şekilde satmanız gerekiyorsa, evinizin bir süre boyunca piyasada satılık olarak kalmasından dolayı endişelenebilirsiniz. Bu durumda stres kaçınılmaz hale gelir.

Neyse ki, bir mutfak veya banyo tadilatına yüksek miktarda para yatırmadan evinizin satışını hızlandırmanın yolları var. Bu blog yazısında, bir emlak piyasasında evinizi hızlı bir şekilde nasıl satacağınıza dair en iyi ipuçlarını sunacağız. Evimi nasıl hızlı satarım, evimi hızlı satmanın yolları nelerdir, evimi değerinde satmak için neler yapmalıyım gibi soruların cevaplarını sizler için hazırladık.

Doğru aydınlatma önemlidir

Potansiyel alıcılar evinizi gezerken, evin iyi ışık alması ve doğru aydınlatma inanılmaz derecede önemlidir. Aydınlatma, odaların sıcak, davetkar olmasını sağlar ve daha kolay bir şekilde evdeki detayların görülmesini sağlar. Aydınlatma, özellik ev satış ilanında kullanılacak olan iyi fotoğrafların elde edilmesinde önemli bir rol oynar. Sarı ampullerinizi LED ışıklarla değiştirebilirsiniz ve eskiyse lamba, lambader ve diğer aydınlatma elemanlarını yenilemeyi düşünebilirsiniz. Evinizi gösterirken ışıkları ve perdeleri ve panjurları açmanız gerekir.

İlk izlenim önemlidir

Evinizin ilk izlenimini etkileyici hale getirmelisiniz. Mülkünüzün görünümü iyi değilse, birçok potansiyel alıcı kapıdan geçmez bile. Evin girişini, verandayı ve bahçeyi temizlemek, başlamak için iyi bir yol olacaktır. Yıpranmış kapı boyalarını yenilemek için kapılarınızı boyamalısınız. Çöp kutularının dikkatlice gizlenmesi önemlidir böylece etrafta çöp kokusu olmaz. Bu işlemler, bir alıcının evinizle ilgili olumlu izlenimler edinmesini sağlar.

Ayrıca etrafın düzenli ve temiz olmasını sağlamalısınız. Mutfak tezgahındaki bulaşıklar temizlenmeli ve tezgahın üst kısmı tertemiz olmalıdır. Banyo yine alıcıları etkileyen en önemli alanlardan birisidir. Banyonun temiz ve düzenli olması alıcılar üzerinde olumlu bir etki bırakır. Havluların, lavabonun, klozetin ve duş kabininin temiz olması gereklidir. Yatak odalarında ise yataklar temiz ve derli toplu olmalıdır.

Siz dışarıdayken son dakikada emlakçınızın evi göstermesi gerekebilir. Eğer gerekli hazırlıkları yaparsanız acele etmenize gerek kalmaz. Bu işlerin zor ve yorucu olduğunu düşünebilirsiniz. Yine de bu öneriler sayesinde ev satış işlemini hızlı ve karlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Böylece emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Küçük düzenlemeler yapın

Herkesin evinde değiştirmeyi ya da onarmayı düşündüğü bir şeyler vardır. Evinizi satmadan önce küçük düzenlemeleri ve onarımları yapmanız gerekir. Sızdıran musluğu onarmalısınız, duvardaki delikleri düzeltmelisiniz ve kapı menteşelerindeki sorunları onarmalısınız. Bunun dışında mutfak dolaplarındaki ve diğer mobilyalardaki çizikleri gidermek için sihirli silgi sünger kullanmalısınız. Bu tür onarımlar için yardıma ihtiyacınız olacaksa, bir tamirci çağırabilirsiniz. Büyük tadilatlarda aşırıya kaçmamalısınız çünkü paranızı geri alamazsınız. Bunun yerine, özellikle yatırım getirisi görme olasılığınız en yüksek olan mutfak ve banyoda küçük onarımlara odaklanabilirsiniz.

Bir evi nasıl satacağını bilen doğru emlakçıyı bulun

En az birkaç emlakçıyla görüşmeniz ve doğru soruları sormanız önemlidir. Gerçekten önemli olan ne? Evinizi hızlı bir şekilde nasıl satacaklarını bildiklerini kanıtlayan satış geçmişini incelemelisiniz. Evinizin olduğu bölgeye hakimler mi? Evinize girip size, alıcıların neyi sevip neyi sevmeyeceğini tam olarak söyleyebilirler mi? Ev için sanal turlar düzenliyorlar mı? Online reklam ve pazarlama stratejileri var mı? Onlarla çalışırken beklentilerinize dair bir fikir edinmek için web sitelerini incelemeli ve ayrıca çevrimiçi Google, Facebook yorumlarını ve puanlarını kontrol etmelisiniz.

Emlakçınızın profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışıp çalışmadığını kontrol edin

Çoğu ev alıcısı online olarak bir ev aramaya başlar. Bu, ev alıcılarının evinizi şahsen ziyaret etmelerini sağlamak için evinizin en iyi özelliklerini ve satış noktalarını vurgulayan harika fotoğraflara sahip olmanız gerektiği anlamına gelir.

Evinizin görünümünü iyileştirdikten ve gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, emlakçınızın en iyi ışıkta yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek için profesyonel bir fotoğrafçı ile çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Bu harika görseller, alıcılara, satılık eve gelmeleri için ilham verecek. Emlakçınız, sizin yerinize evin en güzel ve estetik fotoğraflarını ilanlarda kullanır.

Emlakçınız ayrıca alıcılara evi sanal bir turla görme seçeneği sunmalıdır. Bu şekilde, alıcılar mülkü her zaman ve her yerde görebilirler. Bu da ev satın alma pazarınızı şehir dışından veya ülke dışından insanlara açar. Evinizin hızlı satmasını sağlamak için emlakçınızın hem sanal turlar hem de emlak fotoğrafçılığı yapacak profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışması gerekir.

Evinizdeki dağınıklığı ortadan kaldırın

Odalarınızın olabildiğince geniş görünmesi için birkaç şeyi kaldırmanız gerekecek. Belki taşınmanız için hazırlanmanıza ve etrafta bıraktığınız istenmeyen eşyalardan kurtulmanıza bile yardımcı olabilir. Eşyalarınızı saklamak için kutular bulmalısınız böylece onları kolayca gözden uzak tutabilirsiniz. Belki de geçici bir depolama tesisi bulmanın ya da varsa bu eşyaları evinizin kilerine yığmanın zamanı gelmiştir.

Evinizi boşaltmanın en kolay yolunun dolaplardaki her şeyi atmak olduğunu düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, potansiyel alıcılar tencere ve tavalarını nasıl yerleştireceklerini görmek için mutfak çekmecelerini açacakları gibi, kıyafetlerinin, ayakkabılarının ve diğer eşyalarının sığacağından emin olmak için dolaplar ve depolama alanları da açıp görmek isterler. Mutlak bir karmaşaya yaratmamak önemlidir. Evinizi gezen herkes depolama alanlarını kontrol eder ve düzensiz, aşırı doldurulmuş dolaplar, alıcılarda olumsuz fikirlere neden olur. Dolaplarınızı ve depolama alanlarınızı düzenli tutmak çok önemlidir.

Fiyatları doğru belirleyin

Doğru liste fiyatı seçmek, evinizi hızlı bir şekilde satmanın en önemli ipuçlarından biridir. Evinizin fiyatı çok düşükse, tabii ki para kaybedersiniz ve çok yüksekse, birkaç teklif alırsınız ama evinizi satmanız zorlaşır. Karşılaştırmalar yaparak o sırada mevcut rekabete göre  emlakçınızla birlikte fiyat belirlemelisiniz. Emlakçınız, son 30-90 gün içinde mahallenizdeki satışları, aktif mülkleri ve süresi dolmuş ya da feshedilmiş evleri size göstermelidir. Bu son karşılaştırılabilir mülkler, listeleme stratejinizi belirlemenize ve ayrıca evinizin fiyatına dair kaba bir tahminde bulunmanıza yardımcı olacaktır.

İyi bir ipucu, cazibe fiyatlandırması yapmalısınız. Evinizi 1.000.000 TL fiyatına satmak yerine, psikolojik açıdan daha ucuz görünmesi için 999.999 TL’ye satmayı düşünmelisiniz. Perakende mağazaları ve işletmeleri her zaman cazibeli fiyatlandırma kullandığını görüyorsunuz ve bunun iyi bir nedeni var. İnsanlar bu rakamları tercih eder çünkü kafalarındaki belirli bir fiyat sınırını geçmezler.

Evinizi hızlı bir şekilde satmak istiyorsanız, fiyatta aşırıya kaçmamalısınız. Ne olduğunu görmek için yüksek bir liste fiyatıyla başlamak cazip gelse de, aşırı yüksek fiyatlandırma kötü bir strateji olabilir. Bir ev piyasada uzun süre kaldıktan sonra, birçok kişi bir sorun olduğu için satılmadığını varsayar.

Doğru zamanda satış yapın

Tarihsel olarak, bahar mevsimi en popüler ev satın alma mevsimidir. Hava güzel ve çocuklu aileler yaklaşan yaz tatilinde sorunsuz bir taşınma gerçekleştirebilir. Sonbahar bir başka popüler alternatiftir, oysa yaz ve kış aylarında birçok aile ve emlakçılar tatildedir veya tatilden yeni dönmüştür.

Bununla birlikte, evinizin satışı için mümkün olan en yüksek fiyatı almak, genellikle temel ekonomiye bağlıdır. Ne kadar arz var? Ne kadar talep var? Her evin artıları ve eksileri vardır ve evinizin artılarından daha fazla eksileri olabileceğini düşünüyorsanız, arz düşük olduğunda satmak isteyeceksiniz. Peki bu ne anlama geliyor? Bu, baharın satış için en iyi zaman olduğu şeklindeki genel cevabın sizin için geçerli olmayabileceği anlamına gelir. Bahar genellikle daha fazla arz getirir, bu da bir ev satıcısı olarak daha fazla rekabet olacağı anlamına gelir. Örneğin, eviniz bir apartman dairesi ise ve çatının değiştirilmesi için bazı büyük harcamalar gerekeceğini biliyorsanız, ocak sonu veya şubat başı en iyi seçeneğiniz olabilir.

Hangi ayda olursa olsun veya hava nasıl olursa olsun, eviniz için arz düşük ve yüksek talep olduğunda zamanlamayı en üst düzeye çıkarır ve satarsanız, neredeyse her zaman en yüksek fiyattan satarsınız. Bu yüzden temel ekonomi bilgisiyle arz ve talep dengesine dikkat etmeniz çok önemlidir.

 

 

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK