İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Evinizi Hızlı Bir Şekilde Satmanın En İyi 11 Yolu

Yılın zamanına bağlı olarak, bir ev satışını tamamlamak ortalama 31-61 gün sürer. Eğer daha hızlı bir şekilde, hızlı nakite ihtiyacınız varsa ya da boşanma kararı, evinizi belirli bir tarihe kadar satmanızı gerektiriyorsa evinizi hızlı bir şekilde satmanız gerekebilir. İstenmeyen bir mülkü miras almaktan, yeni bir işe taşınmaya kadar tipik zaman çizelgesinin bir satıcı için evini hızlı bir şekilde satmasını istemenin pek çok farklı nedeni var. Neyse ki, ev satış sürecini hızlandırmanın ve paranızı daha hızlı almanın yolları var. “Evimi satmak istiyorum” diyenler için bazı ipuçlarımız var.

Bir alıcı veya satıcı pazarında satış yapıyor olsanız da evinizi nasıl satacağınıza dair temel bilgiler değişmez. Alıcılar, piyasaya çıktığı ilk birkaç hafta evinizle en çok ilgilenir, bu nedenle eviniz ilk gün kullanıma hazır olduğunda satmak için en iyi konumdasınız. Bu kolay ve ucuz ipuçlarını kullanarak hemen evinizi satabilirsiniz. Bu yazımızda “evimi nasıl satabilirim, evi nakite çevirme nasıl yapılır, trink ev satmak için neler yapmalıyım” gibi sorulara cevap vereceğiz.

Gerçekten satmaya hazır olup olmadığınıza karar verin

Hazır olup olmadığınızdan emin olmadan evinizi satma sürecine başlamazsanız, daha sonra kendinize çok zaman kazandırırsınız. Bu nokta kendinize sormanız gereken birkaç soru var.

Bu evi satacak kadar sermaye biriktirdim mi? Evinizin şu anki değerinden daha fazla borcunuz varsa, beklemek daha iyi olabilir.

Bir ev satmanın maliyetini karşılayabilir miyim? Evinizi satmaya hazır hale getirmek ve evinizi hızlı bir şekilde ve yüksek fiyata satmaya yardımcı olacak doğru emlakçılarla çalışmanız gerekir.

Bu evi duygusal olarak satmaya hazır mıyım? Ev sahipleri evlerini sever. Duygusal olarak bırakmaya hazır olmanız gerekir.

Evle ilgili sorun küçük olması veya işlevsel olmaması ise, yeni satın almak en akıllı finansal hamle midir? Bazen tadilat için kredi almak sizin için daha büyük bir ipotekten daha uygun olabilir.

Bu soruların cevapları evet ise o halde evinizi satmaya hazırsınız.

Hızlı ve uygun bir satış yapmak için profesyonel bir emlakçıyla çalışın

Evinizi hızlı bir şekilde nasıl satacaklarını bildiklerini kanıtlayan satış geçmişine sahip bir emlakçıyla çalışabilirsiniz. Evinizin olduğu bölgeyi iyi bilmeleri, evinizin olumlu özelliklerini vurgulamaları, evinizin olumsuz özelliklerini size belirtmeleri çok önemlidir. Ayrıca evinizin tanıtımını yapmak için çok estetik ve güzel fotoğraflar gerektiği için emlakçının profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışması önemlidir. Aynı zamanda bu görselleri sosyal medyada paylaşmaları ve çeşitli sosyal medya kampanyaları hazırlamaları da gerekir.

Görsel Projeler ekibi sizin için çalışacak güvenilir emlakçılar bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir. Görsel Projeler, sizin için yüksek kaliteli hizmet standardını karşılar, bu nedenle emlakçıların kişisel destekleriyle harika bir ev satışı deneyimi yaşayacağınızı bilirsiniz.

Evinizi satmak için doğru zamanı seçin

Aileler okul yılı başlamadan önce taşınmak istediklerinden ve güzel hava evleri gezmeyi kolaylaştırdığından, ilkbahar ve yaz genellikle evinizi satmak için en iyi zamanlardır. Ancak artan talep, ilkbahar ve yaz alıcılarının daha seçici olabileceği anlamına gelir ve farklı bölgelerdeki iklimler de bir ev satmak için en iyi zamanı etkileyebilir.

İhtiyaçlarınız da etkili olacaktır. Gelecek ay başka bir ülkede başlayacak bir iş için taşınıyorsanız, satış zamanı belli ki en kısa zamanda yapılmalıdır. Ya da ev arayışındaysanız, satma zamanı, satın alma sürecinde olduğunuz zamana göre belirlenebilir.

Evinizi piyasaya sürmek için en iyi zamanın yaşadığınız yer olduğuna karar vermek için emlakçınızla birlikte çalışmalısınız ve ardından evinizi satışa hazır hale getirmek için bunu bir hedef tarih olarak kullanabilirsiniz.

Evinizi düzenleyin

Evinizi düzenlerseniz ve tüm dağınıklıkları toparlarsanız daha büyük görünür ve en iyi özellikleri, içinde en az miktarda eşya olduğunda en iyi şekilde öne çıkar. Ayrıca, depolama alanı alıcılar için çok önemlidir ve dolaplarda ne kadar az eşya görürlerse, depolama alanlarınız o kadar büyük görünür. Şimdi tüm eşyalarınızı gözden geçirme ve sevmediğiniz veya ihtiyaç duymadığınız her şeyi bağışlama, verme veya çöpe atma zamanıdır. Şimdi dağınıklığı ortadan kaldırmak, gitme zamanı geldiğinde taşımanız gereken eşya miktarını azaltır.

Eviniz için kişiselleştirilmiş eşyaları kaldırın

Kişisel eşyaları atmak istemeyebilirsiniz ancak şimdilik kişisel fotoğraflarınızı veya kişisel eşyalarınızı kutulara yerleştirmelisiniz. Kendinizi evinizden dışarı çıkarmak, olası alıcının kendilerini evinizde yaşadığını ve onu kendilerine ait hale getirdiğini hayal etmesine olanak tanır. Örneğin, çocuklarınızın bebek resimleri çok güzel, ancak çocuksuz çiftler, buranın çocuklu bir aile için bir ev olduğuna dair bir işaret olarak görebilir. Bu da evi almaktan vazgeçmelerine sebep olabilir.

Geçici bir depo tutun

Kişisel eşyaların nereye gidecek? Dolaplara değil ve evinizi hızlı satmanın yolu bu değil. Bunun yerine, eviniz piyasada satıştayken ihtiyacınız olmayacak şeyleri barındırmak için bir depo tutmalısınız. Kutularınıza parti süsleri, bebek malzemeleri, mevsimlik giysiler ve hiç kullanmadığınız ama bırakamayacağınız ekmek yapma makinesini yerleştirmelisiniz. Oturma odanızda iki kanepeniz varsa, odayı daha büyük hissettirmek için birini depoya koymayı düşünebilirsiniz. Taşınabilir bir ünite seçerseniz, yeni evinize taşınabilir ve taşınma gününü kolay hale getirir.

Evinizde küçük iyileştirmeler yapın

Büyük tadilatlar yaptıktan sonra evinizi satacağınızı düşünebilirsiniz. Fakat büyük tadilatların maliyetinin karşılığında muhtemelen paranızı geri alamazsınız. Bunun yerine, alıcıları büyüleyebilecek küçük tadilat ve iyileştirmelere odaklanmalısınız, özellikle de yatırım getirisi görme olasılığınız en yüksek olan mutfak ve banyoda iyileştirmeler yapmalısınız.

Evinizdeki tüm eksikleri incelemelisiniz ve biraz daha cila veya değiştirme gerektirebilecek her şeyin bir listesini yapmalısınız. Birkaç yeni lamba ve yeni bir kat boya, bir odayı aydınlatabilir ve evi daha sıcak hissettirebilir. Mutfaktaki yeni dolap donanımı, aydınlatma armatürleri, duş perdeleri ve musluklar, evinizi dönüştürmenin ucuz yollarıdır.

Evinizi nasıl fiyatlandıracağınıza karar verin

Evinizi doğru fiyatlandırmak, evinizi hızlı bir şekilde satmanıza yardımcı olur. Ancak fiyatlandırma bazen bir bilim olduğu kadar bir sanattır. Bu sadece finansal olarak neye ihtiyacınız olduğuyla ilgili değil aynı zamanda piyasanın neyle başa çıkacağı ve evinizin ve mahallenizin ne kadar değerli olduğu ile ilgilidir. Bölgenizdeki benzer evlerin maliyetini araştırmalısınız. Sizinkine yakın evleri emlak sitelerinden fiyat eğilimlerini ve karşılaştırılabilir satışları bulabilirsiniz. Ayrıca evde yaptığınız tadilatları da göz önünde bulundurmalısınız. Tadilat için yaptığınız yatırımdan muhtemelen % 100 geri dönüş alamazsınız ancak bu muhtemelen evinizin değerini etkiler.

Bu dikkate alınması gereken çok şey var bu nedenle fiyatlandırma konusunda en önemli şey emlakçınızla çalışmak ve onların tavsiyelerine güvenmektir. Bu, uzmanlıklarının evinizi hızlı bir şekilde satmanıza yardımcı olacak en önemli yollarından biridir.

Evinizin dış cephesini iyileştirin

Evinizin dışı, bir alıcının şahsen ve online olarak gördüğü ilk şeydir. İyi görünmüyorsa, alıcı bir sonraki eve geçer. Eğer eviniz müstakil ve bahçeliyse avluyu temizlemelisiniz, çitleri düzeltmelisiniz, dış kapınızı boyamalısınız ve çimleri biçmelisiniz. Evinizi, yürüyüş yollarınızı ve araba yolunuzu temizlemelisiniz ve pencere kenarları ve panjurları boyamalısınız. Eğer varsa balkon ya da verandalarınızdaki örümcek ağlarını veya kuş pisliklerini temizlemelisiniz. Bahçe ve balkonlarınızdaki çiçekler evinizi canlı ve davetkar hissettirir.

Evinizi tasarlayın ve fotoğraf çektirin

Staging adı verilen ev tasarımı, temel olarak evinizi temizlemek ve mobilyaları yeniden düzenlemek veya boşsa mobilya kiralamak böylece evinizin bir showroom gibi görünmesidir. Profesyonel bir staging tasarımcısı, evinizi bir alıcının bakış açısından görür ve güçlü yanlarını nasıl vurgulayacağını ve kusurlarını nasıl yumuşatacağını anlar ve bir fotoğrafçı, evinizin satılması için mükemmel fotoğraflar elde etmenizi sağlayabilir.

Ancak herkesin profesyonel staging ve fotoğrafçılık için parası yok. Kendiniz staging yapmak ve fotoğraf çekmek için birkaç kurala dikkat etmelisiniz. Duvarlar, dekor ve mobilyalar için nötr renkler seçmelisiniz. Alabileceğiniz tüm doğal ışığı içeri almak için tüm perdeleri açmalısınız. Her odanın işlevsel ve ferah görünmesi için birkaç mobilya yerleştirmelisiniz. Tüm evi temizlemeli ve düzenlemelisiniz. Mümkün olduğunca fazla ışıkla fotoğraflar çekmelisiniz. Ayrıca harika fotoğraflar için geniş açılı bir lens satın almalısınız ve yüksek çözünürlüklü ve yatay fotoğraflar çekmelisiniz. Son olarak fotoğrafları bilgisayarda düzenlemelisiniz. Fotoğrafların renklerini, ışığını değiştirebilirsiniz. Böylece her oda düz ve güzel bir şekilde ortalanmış olur.

Evinizi kendiniz tanıtın

Emlakçınız resmi olarak pazarlamadan sorumludur ancak siz de bunu duyurmanıza yardımcı olabilirsiniz. Kendi sosyal medya hesaplarınızı kullanarak emlakçı tarafından hazırlanan ev satış ilanını ailenize ve arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Yzak akrabalarınız ya da arkadaşlarınız evinizi satın almak isteyebilir. satın almak isteyebileceğini asla bilemezsiniz.

Ev satış ilanı linkini komşularınıza göndererek mahallenizde evinizle ilgili haberi yaymayı isteyebilirsiniz ve onlardan çevrelerine iletmelerini isteyebilirsiniz. Evinizi satacağınızı ne kadar çok insan bilirse, ilgilenen birini bulma olasılığınız o kadar yüksek olur ve bu, evinizi hızlı bir şekilde satacağınızı düşünürken hayati önem taşır.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK