İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Evinizi Hızlı Satmanın 8 Püf Noktası

Evinizi Hızlı Satmanın 8 Püf Noktası

Ev satma süreci bazen beklenenden daha yoğun ve bir o kadar ağır ilerleyebiliyor. Her ne kadar ev satın almak alıcılar için de çok yoğun olsa da eğer satıcı olarak beklemekten sıkıldıysanız bu adımları uygulayabilirsiniz.

İşte  evinizi hızlı satmanın 8 püf noktası :

 

1. Bölgeye Göre Yüksek Fiyat Tutmamak:  Birçok satıcı, evin bulunduğu bölgeye göre ekstra fiyatlandırmada bulunmaktadır. Özellikle ev popüler ilçelerde yer alıyorsa değerinden bir hayli fazla fiyata göre satışa çıkarılıyor. Eğer  evinizi hızlı satmak istiyorsanız bölgeye göre fiyatı yüksek tutmamalısınız. 

 

Yapılan çeşitli araştırmalara göre ev satın almak isteyen bireylerin yaklaşık % 90 gibi bir bölümü arama yaparken ilk olarak fiyata dikkat etmektedir. Ayrıca çoğu birey 350.000 TL altıdaki evlere daha çok ilgi gösteriyor. Zamanı olan satıcılar evi yüksek fiyattan ilana koyup zamanla düşürmeyi tercih etse de bu durum, evin çok fazla ilanda kalarak ilgi kaybetmesine yol açmaktadır. Yani fiyat belirlemesi yaparken dikkatli olmakta fayda var.

 

2. Doğru Fiyat Belirlemesi:  Eviniz için doğru fiyatı belirlerken lokasyon civarında daha önceden satılan evlerin fiyatlarından ilham alabilirsiniz. Hangi evin ne kadar sürede ve ne kadar fiyata satıldığını öğrenerek kendi evinizle karşılaştırabilir ve kriterlerinize göre bir fiyat belirleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra ise ekspertiz çalışmaları ile de doğru sonuca ulaşmanız mümkün.

 

3. Pazarlıkta Dengeyi Bulmak:  Evinizi daha hızlı satmanızı sağlayacak etkenler  arasında yer alan pazarlık ve denge, birçok satıcı tarafından pek değinilmeyen bir konudur. Bazı satıcılar, alıcının her türlü pazarlık isteğini geri çevirmezken bazı satıcılar ise hiçbir türlü pazarlığa yanaşmamaktadır. Bu gibi durumlarda genelde ortayı bulan satıcılar kazanır. Eğer alıcıya güveniyorsanız belli bir miktarda payı gözden çıkararak ev satış sürecini hızlandırabilirsiniz.

 

4. Dijitalleşmeye Ayak Uydurmak:  Evinizi hızlı satmanın en iyi yolu  dijitale ayak uydurmaktan geçmekte. İstatistiklere göre internet, emlak pazarlama sektörünün yaklaşık % 70'lik bölümünü oluşturuyor. Yani her 10 satıcıdan 7'si evlerini emlak sitelerinde yayınlamayı tercih ediyor. Her ne kadar eski zamanlarda emlak sektörü için gazete ve televizyonlar paha biçilmez olsa da günümüzde bu durum artık tamamen değişti. Araştırmalara göre internet sitelerinde yapılan emlak satışları çok daha hızlı gerçekleşiyor.

 

5. Tadilatlara İlgi Göstermek:  Tadilat işlemleri henüz tamamlanmamış evlerin satılma oranı diğer evlere göre bir hayli düşüktür. Bunun nedeni ise alıcıların tamamen temiz bir eve yerleşmek istemesidir. Eğer evinizin tadilat işlemlerine gerekli özveri ve ilgiyi göstermezseniz evinizi hızlı bir şekilde satamayabilirsiniz. Yani tadilat işlerini atlamamakta fayda var.

 

6. Doğru Emlak Danışmanını Seçmek:  Evinizi hızlı satmanın en iyi yolları  arasında yer alan emlak danışmanları, sizler için birçok işi de hallederek evinizi olabilecek en hızlı sürede satmaya özen gösterir. Alanında uzman bir emlak danışmanı ile çalışarak daha az yorulur, daha çok verim alırsınız.

 

7. Fotoğraflara Özen Göstermek:  Her ne kadar birçok satıcı evin fotoğraflarını detaylı bir şekilde çekmeye çok özen göstermese de aslında ilan fotoğrafları oldukça önemlidir. İlan fotoğrafları ne kadar kaliteli ve özenli olursa o kadar müşterinin ilgisini çeker. Yani evinizin iyi çekilmiş fotoğrafları ile kolayca birçok potansiyel alıcıya ulaşmanız mümkündür.

 

8. Dekorasyon ve Fotoğraf Kombinasyonu:  Evin dekorasyonu, tıpkı fotoğraflar gibi birçok potansiyel alıcıya ulaşmanıza yardımcı olur. Eğer eviniz eşyalı ise, fotoğraf çekmeden önce dekorasyonu iyi ayarlamanızda fayda var. Uyumlu bir dekorasyon ve kaliteli fotoğraflar ile müşterinin göz zevkini yakalamanız kesinlikle an meselesi.

 

Genel olarak bakıldığında evin hızlı satılması için yapılması gereken işlemler aslında oldukça basit. Tek yapmanız gereken bütün aşamalara biraz daha özen göstermek ve süreç boyunca sabırlı olmak. :)

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK