İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Gayrimenkul Danışmanı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Nokta

Genel olarak bakıldığında bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmanın birçok avantajı vardır. Gayrimenkul danışmanları sayesinde yükünüz azalır ve kendinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Danışmanlar, sizin yerinize müşterilerle ilgilenerekevinizi daha hızlı satmak için elinden geleni yapacaktır. Tabii her ne kadar durum böyle de olsa  gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gereken konular  vardır.

Birçok kişi, yeni bir mülk satın almak ya da elindeki mülkü hızlıca satmak için bir gayrimenkul danışmanı ayarlar ve hemen işlemlere başlar. Tabii bu tarz girişimlerin sonu pişmanlık ile bitebilmektedir.


İşte  gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat etmeniz gereken 7 nokta :

 

1. Karşılıklı Güven:  Bir gayrimenkul danışmanı seçerken her şeyden önce arada karşılıklı güven olmasına dikkat etmelisiniz.  Bilindiği üzere ev satın almak veya satışa çıkarmak çok ciddi bir konudur ve bu işlemler için bir gayrimenkul danışmanına ihtiyaç duyulabilir. Güvenmediğiniz bir danışman ile çalışmak zor olacağı için ilk önce aradaki güveni sağlamanızda fayda var.

 

2. Bölge Hakimiyeti:  Bilindiği üzere emlak danışmanları tek bir bölgede hizmet vermez. Her ne kadar durum böyle de olsa danışmanların tek ya da 2-3 bölgeye diğer bölgelerden daha çok hakim olması beklenir. Bunun nedeni ise emlak ofislerinin fiziki ve belli bir bölgede olmasıdır. Bölge hakimiyeti konusunda iyi olan danışmanlar hem hayatınızı kolaylaştırır hem de mülklerinizi daha çabuk satar.

 

3. Eğitim:  Günümüzde hizmet veren birçok gayrimenkul danışmanı bulunur ve çoğu danışmanın maalesef ki elle tutulur diploma ya da çeşitli sertifikaları bulunmamaktadır. Bir gayrimenkul danışmanı seçerken eğitimli olmasına dikkat etmekte fayda var. Bunun sebebi ise eğitimli danışmanların daha donanımlı olmasıdır.

 

4. Önerilen Fiyatlar:  Her şeyden önce danışmanların mülk alım ya da satım için ne kadar optimum fiyatlar verdiğini iyi gözlemlemeniz gerekir. Kimse, konutlara normal değerinden fazla fiyat seçen danışmanlar ile çalışmak istemez. Bu sebeple danışmanın konutlar için ortalama fiyatlar belirlediğinden emin olmak gerekir. Eğer danışman, fiyatı çok düşük tutarak evi hızlı satmaya çalışıyor ise kesinlikle duruma el atmalısınız. Aynı kuram konutlar için gerçekçi olmayan fiyat veren danışmanlar için de geçerli.

 

5. Uzun Vadeli Yatırım Performansı:  Kimileri için danışmanın uzun vadeli mülkler için gösterdiği performans çok daha önemlidir. Kişinin yaptığı arsa ve arazi yatırımları diğer konut yatırımlarına göre çok daha uzun vadelidir ve bu gibi durumlarda danışmanın ortaya koyduğu performans hayati önem taşır. Bunun nedeni ise kişinin danışmana güvenerek yaptığı uzun vadeli yatırımdan kaynaklanmaktadır. Gayrimenkul danışmanlarının uzun vadeli piyasa bilgisi oldukça geniş olduğu için onlara danışmadan işlem yapmamanızda fayda var.

 

6. Yasal İşlemler:  Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar  arasında yasal işlemler de bulunmaktadır. Gayrimenkul danışmanları, her halükarda hem sizin hem de alıcı veya satıcının haklarını korumakla yükümlüdür. Yani gayrimenkul danışmanları sayesinde her türlü yasal adımı endişe duymadan atabilir ve işlemlerinizi güvenle sürdürebilirsiniz.

 

7. İletişim Seviyesi:  Gayrimenkul danışmanları, iletişim konusunda uzman kişilerdir ve bu özellikleri sayesinde potansiyel alıcılara daha çabuk ulaşırlar. İsteklerinizi danışmanlara aktardıktan sonra danışmanlar da bu istekleri potansiyel alıcılara çok daha net ve açık bir şekilde aktarır. İletişim, gayrimenkul danışmanları için büyük önem taşımaktadır. Eğer çalışmak istediğiniz danışmanın iletişim seviyesinden memnun değilseniz çalışmayı vazgeçebilirsiniz.  Gayrimenkul danışmanı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta,  danışmanların potansiyel alıcılar ile nasıl iletişim kurduğudur. Bilindiği üzere iletişim, birçok kapıyı açtığı gibi aynı zamanda kapatabilir de. :)

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK