İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Kağthane'de Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler

Kağthane'de Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler

Geçmişte gecekondu tipi evlerin oluşturduğu çarpık bir kentleşmeden oluşan Kağıthane, günümüzde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin uygulanması ve yeni tip konut projelerin artmasıyla modern bir yüze kavuşmaya başlamış, yerleşim için en çok tercih edilen bölgelerden olmuştur.

İstanbul’un eski yerleşim yerlerinden biri olan Kağıthane, gerek merkezi konumu gerekse çevresinde gelişen üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı gibi mega projelerin yapımıyla ev arayanların ya da yatırım yapmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği bir bölge haline gelmiştir. İlçeye duyulan ilginin artmasıyla konut ihtiyacı ortaya çıkmış bu ihtiyacı gidermek için çok sayıda yeni konut ve ofis projesi hayata geçirilmeye başlanmıştır.

Kağıthane ilçesinin mahalleleri baz alındığında 2021 Ağustos verilerine göre ilçede en hızlı dönüşe sahip ve konut fiyatları en fazla artan mahalleler sırasıyla Çağlayan, Çeliktepe, Emniyet Evleri, Gültepe ve Gürsel olmuştur.


Çağlayan

Kağıthane’nin güneyinde yer alan mahalle 60’lı yıllarda bir gecekondu mahallesi olarak gelişmeye başlamış, 70’li yıllardan itibaren hızla artan nüfusuyla birlikte doygunluğa ulaşıp ilçenin en kalabalık mahallerinden biri olmuştur. Mecidiyeköy’e ve Şişli’ye olan yakınlığı nedeniyle İstanbul’da yaşamak isteyenlerin oldukça rağbet gösterdiği mahalle, Kağıthane’den yüksek, kayalıklı bir coğrafi yapı üzerinde bulunuyor. Kağıthane Caddesi, Piyalepaşa Bulvarı, Çağlayan Kavşağı ve D-100 Karayolunun buluştuğu noktada bulunan Çağlayan, geniş ulaşım ağı ve alternatifleri ile dikkat çekiyor. Çağlayan Adilyesi’nin hemen yanı başında bulunan metrobüs hattı, otobüs ve minibüs hatlarıyla birlikte İstanbul’un ulaşımı en kolay mahallelerinden biridir. Çağlayan Adliyesi başta olmak üzere eğitim ve sağlık alanında hizmet veren pek çok devlet kurumunun bulunduğu Çağlayan, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Florance Nightingel Hastanesi’ne oldukça yakın bir konumda yer alıyor.

2021 Ağustos ayı verileri doğrultusunda Kağıthane’nin konut fiyatları en çok artan mahallesi olan Çağlayan’da satılık daire fiyatları 205.000 ile 1.400.000 TL arasında değişmektedir.

Çeliktepe

İstanbul’un Kağıthane ilçesine bağlı bir mahalle olan Çeliktepe, Büyükdere Caddesi’nden ayrılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bağlantı yolunun batısında bulunuyor. Kağıthane’nin güneyinde yer alan Çağlayan, Gültepe, Emniyet Evleri, Sanayi ve Hürriyet mahalleleri ile birlikte Kağıthane’nin en lüks semtlerinden biridir. 1950’lerde başlayan göç dalgalarıyla birlikte gelişmeye başlayan Çeliktepe’nin nüfusu, 70’li yıllardan itibaren hızla artmış ve bugün Kağıthane’nin nüfus yoğunluğu en fazla yedinci mahallesi olmuştur. Türkiye’nin en değerli arazilerinden biri olan İETT arazisinin yakınında bulunan mahallede yaşam ana cadde üzerinden yayılmakta ve Şişli’den Kabataş’a, Seyrantepe’den Topkapı’ya kadar nerdeyse her yöne ulaşım sağlanmaktadır. Merkezi konumu ve kolay ulaşım olanaklarına sahip olan Çeliktepe’de 1+1 ve 2+1 satılık daireler ortalama 200.000 TL, 3+1 dairelerin fiyatları ise 300.000 TL’den başlamaktadır.


Emniyet Evleri

Büyükdere Caddesi üzerinde, Saphire Alışveriş Merkezi’ni de içine alan bir konumda olan Emniyet Evleri mahallesi Kağıthane’nin en lüks ve değeri en çok artan mahallerinden biridir. Levent’te bulunan iş merkezlerine olan yakınlığı dolayısıyla çalışanlar için güzel bir konumda yer alan mahalle,  Ayazağa ve Maslak bölgelerinde bulunan İTÜ ve Beykent Üniversitesine olan yakınlığı nedeniyle üniversite öğrencilerinin yaşamak için tercih ettiği bir mahalledir. Ulaşımı kolay, Yenikapı-Hacıosman metro hattının bulunduğu Emiyet Evleri mahallesinde 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 2021 emlak endeksine göre 472.907 TL ile 788.200 TL arasındadır.

Gültepe

Kağıthane’nin Ortabayır, Telsizler, Harmantepe ve Yahya Kemal mahallelerinin bulunduğu alana yayılan Gültepe mahallesi semtin ana aksını oluşturan Talatpaşa Caddesi üzerinde yer alıyor. 1950’lere kadar fundalık ve boş arazilerden oluşan mahalle 1955 yılında Levent’in sanayiye açılmasıyla birlikte yoğunluk kazanmış, kısa zamanda gecekondu ve apartmanların inşaa edilmesiyle tam anlamıyla mahalle statüsüne kavuşmuştur. Dar sokakları ve yoğun nüfusuyla tanınan mahallenin, Levent, Beşiktaş, Maslak ve Mecidiyeköy gibi semtlere yakın olması sebebiyle önemi günden güne artmıştır. Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan Kanyon, Metrocity, Özdilek Park İstanbul gibi alışveriş merkezlerine ve iş merkezlerine yürüme mesafesinde olan Gültepe Mahallesi, Kağıthane’nin ulaşım bakımından rahat olan bir diğer mahallesidir. Yine Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan bağlantı yolları vasıtasıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne ve İstanbul 1. Ve 2. Çevre yollarına ulaşım kolay bir şekilde sağlanabilir. Mahalleden geçen otobüs hatları sayesinde Çağlayan, Beşiktaş, Şişli, Kabataş, Zincirlikuyu, Seyrantepe’ye erişim sağlayabilir, mahallenin içinde bulunan yaya girişi ile birlikte İstanbul Metrosu’nu kullanabilirsiniz.

Yükselen iş ve alışveriş merkezlerinin ortasında merkezi konumu ve ulaşım olanaklarıyla değeri her geçen gün artan Gültepe Mahallesi’nde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 375.562 TL ile 542.600 TL,  kira fiyatları ise 100 metrekarelik dairler için 1.552 TL ile 2.586 TL arasındadır.

Gürsel

Kağıthane’nin değeri son yıllarda hızla artan bir diğer mahallesi de Gürsel’dir. Kuzeyinde Merkez, batısında Talatpaşa, doğusunda Çağlayan mahalleriyle komşu olan Gürsel mahallesi, Prof. Dr. Cemil Taşçı Şehir Hastanesine ve Okmeydanı Diş Polikliniğine  yürüme mesafesindedir. Şişli ve Çağlayan’a olan yakınlığıyla birçok ulaşım alternatifi sunan mahalle, konut satın almak ve kiralamak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı. 2021 yılı bölge raporuna göre Gürsel mahallesinde 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 399.780 TL ile 666.300 TL arasındadır. 

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK