İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Türkiye'de Evimi Nasıl Satarım? İstanbul'da Evimi Nasıl Satarım?

Konut piyasasında neler olup bittiği önemli değil, evinizi hızlı satmak her zaman birinci önceliktir. Gidecek yerleriniz ve başlayacak işleriniz var. Ancak daha da önemlisi, ev satışınızdan mümkün olan en yüksek değeri elde etmek istersiniz. Bir ev piyasada ne kadar uzun süre kalırsa, daha düşük bir teklif alma veya alıcıları çekmek için fiyatınızı düşürme olasılığınız o kadar yüksek olur.

Ev satış sürecinizi nasıl hızlandıracağınıza dair her türlü tavsiyeyi bulabilirsiniz, ancak dikkatli olmalısınız çünkü bazıları gerçekten işe yaramaz olabilir. Evinizi hızlı ve iyi bir fiyata satmak için size en iyi ipuçlarını vereceğiz.

Emlak piyasası son zamanlarda oldukça hareketli... Ev satın alan firmalar ve emlakçılar bu yüzden bu sıralar oldukça meşgul… Evi nakite çevirmek istiyorsanız ve evimi satmak istiyorum diyorsanız eviniz değerinde alınır olmalıdır. Bu yazımızda gayrimenkul en hızlı nasıl satılır, sahibinden ev nasıl satılır, hızlı ev satışı nasıl yapılır gibi sorularınızı yanıtlayacağız.

Evinizi satmanıza yardımcı olacak emlakçılarla çalışın

Sizin durumunuzda aylarca beklemek zorsa o zaman eşyalarınızı toplamaya, ev tadilatlarıyla uğraşmaya ve deneyimli bir emlakçıyla erkenden anlaşmak, evinizi daha hızlı satmanıza yardımcı olabilir.

İnanılmaz bir emlakçı ile çalışıyorsanız, eviniz bir gün içinde bile satılabilir. Şaka değil, gerçekten olabilir. Ülkenin belirli bölgelerinde, satıcıların bir hafta sonu içinde birden fazla teklif alması alışılmadık bir durum değil.

Harika bir emlakçıyla çalışmak, aynı zamanda satış işlemini iyi zamanlamanıza yardımcı olacakları anlamına gelir. Örneğin, pek çok insan kışın olduğu gibi yılın belirli zamanlarında ev satın almak istemez. Ancak bir emlakçı, alıcılar hazır olduğunda ve satın alma olasılığı daha yüksek olduğunda piyasayı takip edebilir ve ev ilanınızı yayınlayabilir.

Bu piyasada evinizin hızlı satılmasını istiyorsanız yapmanız gereken iki şey var. Bir emlakçı bulmalısınız ve evinizin değerini artırmalısınız. Bir emlakçıyla çalışmanın en güzel yanı, bir emlakçının evinize değer katmak için neler yapabileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilmesidir.

Evinizi satmanın ve yine de iyi bir kar elde etmenin en hızlı yolu, sektörün zirvesinde olan ve evleri satma konusunda uzun bir geçmişi olan bir emlakçıyla çalışmaktır.

Yüksek vasıflı bir emlakçıyla çalışmak evinizi daha yüksek satmanızı sağlar ve evinizi hızlı bir şekilde satar çünkü emlakçılar evi, alıcılar için hazırlar, evi doğru şekilde fiyatlandırır, doğru teklifleri seçmenize yardımcı olur ve en iyi anlaşma için pazarlık yapar.

Unutmayın, deneyimli bir emlakçı ev satış sürecinden birçok kez geçmiştir. Size rehberlik ederler ve hatalardan kaçınmanıza yardımcı olurlar böylece evinizi satarak zaman kaybetmezsiniz. Bir profesyonelle çalışmanın değerini küçümsememelisiniz.

Evinizi doğru fiyatlandırın

Bunu yeterince vurgulamalıyız. Evinizi satmak için doğru şekilde fiyatlandırın. Evinizin günümüz piyasasında ne kadar değerli olduğunu anlamak için ev satışı ilanı yayınlamadan önce ev ekspertizini yaptırabilirsiniz. Ardından, fiyatınızı belirlemek için bu değeri kullanabilirsiniz. Unutmayın, evin değerinin çok altında ya da üstünde fiyat belirlemek sadece size zarar verir.

Hızlı satış baskısının fiyatı çok düşük belirlemenize izin vermemelisiniz. Elbette, siz daha fiyatlandırmadan önce birisi evi satın almak için teklifte bulunabilir. Ancak evinizden elde edeceğiniz potansiyel karı kaybedeceksiniz!

Fiyatı çok yüksek ayarlarsanız kimse evinizi satın almaz. Değerleme değerinden biraz daha yüksek fiyatlandırma, size pazarlık için biraz alan verebilir ancak bu, ince bir çizgidir.

Evinizi hızlı ve iyi bir fiyata satmak arasındaki mükemmel dengeyi bulmak için deneyimli bir emlakçının rehberliğine ihtiyacınız var. Hatalardan kaçınmanıza yardımcı olurlar böylece evinizi satarken zaman kaybetmezsiniz.

Evinizi derinlemesine ve detaylı temizleyin

Potansiyel alıcıların, evinizi davetkar ve hoş bulması için mutlaka evinizi derinlemesine temizlemelisiniz. Yatakları düzeltmeli, çarşafları değiştirmeli, mobilyaları temizlemeli, duvarları, perdeleri ve camları temizlemelisiniz. Ayrıca halılarınızı temizlemelisiniz. Mutfak tezgahı, mutfak dolaplarının da temiz ve düzenli olması gerekir. Ayrıca banyodaki her yerin pırıl pırıl parlaması önemlidir. Fayans derzleri, dolapların iç kısımları, süpürgelikler ve panjurlar tertemiz olmalıdır. Bu yüzden derin ve detaylı bir şekilde temizlik yapmalısınız.

Evinizde küçük tadilatlar yaptırın

Evinizi hızlı satmak adına, satış sürecinde sorun yaratacak şeylere şimdiden dikkat etmelisiniz. Evinizi hızlı satmak için emlakçınızla görüşmeli ve gerekli onarımları yaptırmalısınız. Sıhhi tesisat sorunları, çatı hasarı, elektrik sistemindeki sorunlar, havalandırma sorunlarını gidermelisiniz.

Emlakçınız, alıcının gözünde değer katacak küçük güncellemeler veya düzeltmeler konusunda karar vermenize de yardımcı olabilir. Önemli bir şey yapmanıza gerek yok. Ancak basit güncellemeler, büyük farklar yaratabilir. Duvarları boyamak, yeni bir halı almak, parkeleri cilalamak, mutfak dolaplarını yenilemek, kapı kollarını kontrol etmek gibi küçük düzenlemeler yapmalısınız.

Eğer eviniz bahçeli ve müstakil ise çimleri biçmeniz gerekir. Bahçenizde gerekli bakım işlerini yapmalı ve çiçekler yerleştirmelisiniz. Ayrıca garaj kapısı ve bahçe yolunu düzenlemelisiniz.

Bu güncellemeler ve düzeltmeler için biraz para harcamanız gerekebilir. Ancak, ev satışınıza katacakları değer, bu tadilatların maliyetinden çok daha fazladır ve size daha çok para kazandırır.

Evinizdeki mobilyaları doğru şekilde düzenleyin

En iyi ilk izlenimi bırakmak ve alıcılardan büyük ilgi görmek için temizlik yaptıktan sonra evinizi satışa hazır hale getirmelisiniz.

Staging adı verilen evi satışa hazırlama, evinizi en iyi ışığında sergilemek için tasarlanmış bir sanattır. Mobilyalarınızı yeni bir şekilde kullanmak, eski veya kırık parçaları değiştirmek ya da dış mekana çeki düzen vermek, alıcıların evinizin kusurlarından ziyade özelliklerine odaklanmasına yardımcı olur.

Hacimli parçaları depoya koyarak ve mobilyaları duvarlardan uzaklaştırarak işe başlamalısınız. Çoğu zaman oda, çocukların odanın ortasında oynayabileceği veya televizyonun her sandalyeden ve kanepeden kolayca görülebileceği şekilde düzenlenir.

Deneyimli bir emlakçı, evinize yeni bir gözle bakabilir ve alanınızı yeniden tasarlamanıza yardımcı olabilir. Farklı odalara incelemelisiniz ve oturma odası için istediğiniz efekti elde etmek için yeniden kullanabileceğiniz parçalar olup olmadığına bakmalısınız. Alıcılar içeri girmek ve sohbete ilham veren ve yaşanabilir hissettiren açık bir alan görmek ister. Onları oturmaya ve bir süre kalmaya davet eden bir yer oluşturmalısınız.

Kolay bir ipucu, yemek masasını basitçe ayarlamaktır. İyi sofra takımlarını ve porselenleri çıkardıktan sonra vazoya biraz çiçek yerleştirmelisiniz.  Burada bir ailenin yaşayabileceğini hisseden alıcı, evi hızlı bir şekilde satın almaya kadar verir ve ailesiyle burada yemek yediğini gözünde canlandırır. Staging, potansiyel alıcılar için evinizdeki yaşamı hayal edebilmeleri için bir resim çizer.

Evin profesyonel fotoğraflarını çektirin

Evinizin pazarlama için fotoğraflarını çekmek için bir fotoğrafçı planlayarak emlakçınızla birlikte çalışmalısınız. Yüksek kaliteli fotoğraflar çok önemlidir çünkü evinizin online çekiciliğini en üst düzeye çıkarmak, hızlı bir satış veya kaybolan bir listeleme arasındaki tüm farkı yaratabilir.

Bazı emlakçılar, hizmet paketlerine profesyonel fotoğrafçılık ve sanal turlar ekler. Yine de böyle bir hizmetleri yoksa bir profesyonel fotoğrafçı ile çalışmalısınız. Profesyonel fotoğrafçılık ücreti, evinizin büyüklüğüne, bulunduğu yere ve mülkün ne kadar sürede çekileceğine bağlı olarak değişir.

Güçlü bir portföye sahip profesyonel bir fotoğrafçı, odaların nasıl daha büyük, daha parlak ve daha çekici görünmesini sağlayacağını bilir. Aynı şey çimleriniz ve açık alanlarınız için de geçerlidir. Loş aydınlatılmış online fotoğraflar, alıcıları gerçekten evi satın almaya bile ikna edebilir. Bu nedenle iyi çekilmiş fotoğraflar gerçekten karşılığını verebilir.

hazır emlak sitesi
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Sezgin ÇOLAK